Reportage för Rädda Barnen.

I söndags åkte jag norrut, dagens uppdrag, reportage för Rädda Barnen.

raddabarnen_Ingrid SjobergJag besökte Rädda Barnen-Nord där jag blev mottagen med öppna armar. Idag skulle barnen på boendet få var sin ryggsäck med grejer just för dem. 
Mitt uppdrag var att göra ett reportage för Rädda Barnen,  fotografera, intervjua och skriva en text till Rädda Barnens hemsida. Här kan du se resultatet.

Volontärer med barnens bästa i tankarna

Där mötte jag Ahmad Sadig Nouristane och Nazima Nouristane som är nyblivna, ideellt aktiva och som tillsammans med Rädda Barnens verksamhetsutvecklare för barn på flykt, Madelene Isaksson, har huvudansvaret för aktiviteterna för barnen. De visade mig runt på området, vi besökte matsalen och rummet där barnaktiviteterna håller till. Barnrummet nyttjas varje onsdag för olika aktiviteter för barnen. Här inne får de bl.a. rita, spela spel och leka. Ett rum med aktiviteter som både föräldrar och barn älskar. Flera vuxna återkom flera gånger till vilken tur att rummet fanns, att det inte funnits något liknande i hemlandet och att barnen nu tryggt kunde leka något de var så tacksamma över.

 

radda barnen_IngridSjöberg

 

Rädda Barnen har utdelning av ryggsäckar

När så klocka är ett så öppnas dörrarna och utdelningen till barnen börjar. Under två timmar hämtar volontärerna ryggsäckar, prickar av och delar ut.
Det här är en dag när många barn blir lite extra glada. Alla barn från 0-17 år får varsin ryggsäck och under söndagen delas inte mindre än 218st ryggsäckar ut. 

Jag får intervjua några familjer, ett antal volontärer och blir glad i hjärtat av den härliga stämningen som finns. Det är många människor, olika nationaliteter, olika språk men min upplevelse är att det spelar ingen roll. Alla är glada för barnen skull.

Det är alltid roligt att få uppdrag som innebär att både skriva och fotografera. Reportage för Rädda Barnen är med extra guldstjärna, det är underbart att få skildra så fina intiativ.

Vill du engagera dig för Rädda Barnen så kan du maila: infonord@rb.se 

 

https://www.raddabarnen.se/press/nyheter/2016/regionala-nyheter/populart-att-engagera-sig-i-radda-barnen/

ingrid
Ingrid är intresserad, entusiastisk och varm. Lyfter, upplyser och förvånar genom sina fotografier och med sin text.