Ord och Bild Sverige

Fotografering webbutveckling webbshop

Har gått en tid sedan jag lyfte på locket och berättade om mina aktuella projekt. Så vad har jag jobbat med?

Jag har uppdaterat flera av mina kunders hemsidor till Https:// med SSL. Fotograferat en heldel både till företag, personal och produktbilder, men också till några familjer. Utöver det håller jag på att bygga upp en webbshop till ett företag i skogsbranschen, riktigt roligt och en sista grej som jag vill nämna är en hemsida till ett nystartat turistföretag, Höglands Värdshus. Websiten är live nu så dit är ni välkomna att titta både på webben och RL. Höglands Värdhus hittar du om du tar E45 svänger av i Dorotea och åker vidare mot Borgafjäll. Värdshuset erbjuder ett naturnära boende, där du bland mycket annat också kan köra hundspann.

https_ordochbild

Vill du ha hjälp med att installera SSL-certifikat samt ändra Wordpress sidans länkar till https,  så slå mig en pling. 070-325 78 68 

Webbshopar och  hemsidor till nyetablerade företag har tillsammans med bilder fyllt mina dagar. Mycket jobb vid datorn men med lustfyllda avbrott av kundbesök och fotografering. Våren är en fin tid, energirik och ljus. Så härligt. Jag har också redirectat (ändrat från http till https protokoll) på flertalet hemsidor. Det är många som upptäckt att det är hög tid nu. Det är inte kul att kunder möts av ”inte säkert”
Https är den standard som kommer att gälla framåt.  Gamla adressen Http kommer att bli förlegad och fasas ut så valet är inte svårt egentligen, det är klart att du ska ta tag i saken. Här nedan kan du läsa mera.

Varför är det viktigt att ändra till https:// 

Om du inte redan gjort så är anledningarna flera till att ta tag i det:

  • För det första så innebär kryptering med https att innehåll som skickas från servern till hemsidans besökare blir krypterat och då kan inte någon annan tjuvläsa eller ändra innehållet. Det blir alltså ett säkrare.
  • Inga lösenord skickas i klartext över nätet, tidigare kunde någon sitta och lyssna av din trafik, se din inloggning och dina lösenord i klartext. Använder du samma lösenord på flera ställen kan det bli riktigt otrevligt.
  • Https skyddar din integritet och gör så att inte alla kan se vad du läser.
  • Google har meddelat att sidor med https rankar högre, det gör de för att uppmuntra större säkerhet på nätet, att vi ska komma till skott med förändringen.
  • Bättre position på Google betyder potentiellt fler besökare på vår hemsida.
  • Säkrar att det verkligen är din webbplats kunden kommer till. Tänk om någon skapar en kopia av din webbplats, det kan minsann ge dålig image! Med https och SSL/TLS certifikat kopplas domänen-hemsidan ihop med varandra och dig – när kunden besöker din webbsida syns ett grönt hänglås. Great.
  • Sidor utan Https kommer att markeras som EJ SÄKER. Riktigt dåligt om du är mån om din renommé och dina besökare.

 

ingrid
Ingrid är intresserad, entusiastisk och varm. Lyfter, upplyser och förvånar genom sina fotografier och med sin text.