©ordochbild-ingrid sjöberg

Fotografering i Västerbotten

Fotografering i Västerbotten

Fotografering det roligaste jag vet.

Jag har arbetat professionellt som fotograf under många år och har stort kunnande och fortfarande är fotografering det roligaste jag vet.
Mötet med människor. Att i ett ögonblick fånga något som ska vara bestående.

Min glädje och entusiasm brukar också locka fram det bästa hos de fotograferade. Tillsammans skapar vi och resultatet brukar bli det bästa för det som är behovet. Det kan handla om att illustrera ett reportage med bilder, en produkt eller reklamfotografering.
Jag fotograferar mycket bilder till företagsreklam, web och annonser.

Fotografering som ger personliga bilder med äkta känslor.

Personliga bilder, porträtt på Vd och trivsamma gruppbilder. Kvalitativa bilder, ofta på människor i olika situationer, det gillar jag skarpt.
Bilder som speglar det som ska framhävas, de som lyfter fram företagets eller artikelns särart, det är jag duktig på att lyfta fram.

Titta gärna in i mitt bildgalleri!

Genuskorreka bilder

Vad innebär det? Ja, egentligen är det inte speciellt krångligt och konstigt. För mig är det viktigt att visa världen som den är, att vi är mångfacetterade individer. Det finns ett mycket stort antal kärleksfulla pappor som värdesätter sina barn högst, det finns mängder av kvinnor som gör det samma. Det som är tokigt är att vi ser massor av bilder som i stället cementerar de gamla könsrollerna.
Har du tänkt på att vi ser många bilder där kvinnor står och tittar på, medan män gör.
Det finns mängder av kvinnor som har höga, viktiga positioner i arbetslivet, som då förtjänar att porträtteras precis så starka och beslutsfattande som de är. Det vet vi ju alla att så ser den egentliga verkligheten ut.
Det finns så klart även kunniga, mäktiga män som självklart förtjänas att porträtteras så men av tradition matas vi mera med den typen av bilder, det tycker jag är knasigt.

Dina egna genusglasögon.

Vill du ta på dig dina egna genusglasögon så gör helt enkelt så att du byter kön på personen på bilden. Känns bilden fortfarande bra så är den troligen genuskorrekt, skulle du däremot falla i skratt över hur konstigt och dråpligt det blev. Ja, då är troligen inte bilden genuskorrekt, spännande eller hur!

 

 

Fotograf Ingrid Sjöberg, utför uppdrag i framförallt Västerbotten.

Kontakt:  tel: 070-325 78 68
mail: ingrid.sjoberg(a)ordochbild.nu